Meewerken aan een beter milieu levert taart op!

Geschreven op 10-05-2018 om 21:27
Drachtster Glashandel is aangesloten bij Vlakglas Recycling Nederland. Dit bedrijf zet periodiek een inzamelpunt in het zonnetje die een prima vulgraad van de container liet zien. Deze keer is dat Drachtster Glashandel. Steven Koolman van Vlakglas heeft daarom aan Egbert van Reenen een heerlijke Vlakglas Recycling Nederland taart overhandigd. Vlakglas geeft aan: goed bezig en gefeliciteerd!  
Een optimale vulgraad draagt bij aan een beter milieu. Een te volle container mag en kan niet vervoerd worden waardoor de transporteur nog een keertje terug moet komen. Een te lege container betekent vaker rijden dan noodzakelijk. Beiden leveren onnodig transport op en dus een belasting voor het milieu. 
Met ingeleverd vlakglasafval wordt nieuw glas gemaakt, schoon vlakglas is 100% herbruikbaar. Dit alles is het uitgangspunt van Drachtster Glashandel: de cradle-to-cradle (zie hieronder voor meer informatie) filosofie: materiaal wordt na gebruik volledig hergebruikt in een ander product. Er is een optimale kringloop, zonder restafval of kwaliteitsverlies.

Deel dit artikel:

 
Button